Kansanopistopäivät 2012

Etusivu »  Kansanopistopäivät 2012

ELÄMÄ ja TYÖ

Kansanopistopäivät Murikka-opistossa 8.-10.8.2012

Ulkomailla TeiskossaTeema

Elämä ja työ -teema liittyy luontevasti kansanopistotyöhön, yhdessäoloon ja kulttuuriin. Tarkastelemme haastavaa toimintaympäristöämme monista tiedollisista ja kokemuksellisista näkökulmista. Tähän Murikka tarjoaa hyvän ympäristön niin sisällä kuin ulkonakin.

OhjelmaEnsimmäisen päivän vietämme kansanopistoliikkeen omien asioiden parissa. Avauksen lausuvat Murikan johtokunnan puheenjohtaja Vesa Holappa ja Kansanopistoyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Salvi. Opetusministeri Jukka Gustafsson, Murikan ensimmäinen rehtori, puhuu kasvatuksesta, sivistyksestä ja kansanopistosta. Järjestöopiston toimintaan, tavoitteisiin ja taustayhteisösuhteisiin perehdyttävät Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Murikan rehtori Aki Ojakangas. Illan vietämme Murikassa hyvän ruoan ja illanvieton parissa. Housebändinä svengaa Hauli Bros Pispalasta.Toisena päivänä toiminnastaan palkittu professori Marja-Liisa Manka paljastaa työhyvinvoinnin saloja. Työturvallisuuskeskuksen johtaja Jorma Löhman kertoo työhyvinvoinnin kehittämisen välineistä. Iltapäivällä suuntaamme Tampereen kauniiseen keskustaan, jossa tarjolla on useita mielenkiintoisia kohteita. Niiden jälkeen Tampereen kaupunki kutsuu meidät vastaanotolle taidekokoelmastaan kuuluisalle Raatihuoneelle.Päätöspäivän aloitamme näyttelijä Tuija Piepposen valovoimaisella stand up -esityksellä. Sen hurmassa rakennamme learning cafessa henkilöstöryhmien yhteistä näkemystä kansanopiston menestystekijöistä tavalla, joka jää mieleen.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätietoa kansanopistopäivien omilta sivuilta: www.kansanopistot.fi/paivat.